Annikki Riekko Taidepalkinto Sauli Miettuselle

Taiteilija Sauli Miettunen palkittiin säätiön Annikki Riekko Taidepalkinnolla.
Taiteilija Sauli Miettunen palkittiin säätiön Annikki Riekko Taidepalkinnolla.

22.2.2023

Kulttuuri-ja tiedesäätiö Kemi 2000 on myöntänyt Annikki Riekko Taidepalkinnon kuvataiteilija Sauli Miettuselle. Palkinnon suuruus on 3000 euroa, ja se jaettiin nyt toisen kerran. Palkinto myönnetään aktiiviselle kuvataiteen tekijälle.

Haukiputaalla syntynyt, Kemissä useita vuosia työskennellyt Sauli Miettunen asuu ja työskentelee nykyisin Kaaresuvannossa. Miettunen on opiskellut Peräpohjolan opiston taidekoulussa sekä valmistunut Lahden taideinstituutista vuonna 1986.

Miettunen on aina ajankohtainen kuvanveistäjä, ympäristötaiteilija, kuvataiteilija sekä myös taidemaalari. Hänellä on ollut monia yksityis- ja ryhmänäyttelyitä sekä Suomessa että ulkomailla. Miettunen on myös yksi Oranki Art ympäristötaidepuiston perustajäsenistä. Miettusen veistokset ovat luonnonläheisiä niin muotokieleltään kuin materiaaleiltaankin.

Hänen teoksiaan on mm. Aineen taidemuseon, Kemin taidemuseon, Lahden taidemuseon, Rovaniemen taidemuseon, Kemin kaupungin ja unkarilaisen Székesfehérvarin kaupungin kokoelmissa.

Kemiläiset tuntevat taiteilijan erityisesti kävelykadun julkisten taideteosten tekijänä. Miettusen viimeisin julkinen teos on ollut mittava luonnonmateriaaleista koostuva teos Lapin keskussairaalan uudisrakennukseen Rovaniemellä.

Miettusen taiteesta on julkaistu myös erinomainen kirja Epäonnistumisen mahdollisuus, jonka on Miettusen käsikirjoituksesta toimittanut Maippi Tapanainen ja sen ulkoasusta vastaa Petteri Lehtinen.