Martti Suosalo Kemissä Vysotski-konsertissa

Martti Suosalo laulu, Nora Raikamo laulu ja viulu, Jarkko Lahti laulu, Kiureli Sammallahti laulu ja harmonikka, Valtteri Bruun laulu ja kitara
Martti Suosalo laulu, Nora Raikamo laulu ja viulu, Jarkko Lahti laulu, Kiureli Sammallahti laulu ja harmonikka, Valtteri Bruun laulu ja kitara

18.9.2023

Aina ajankohtaisia Vladimir Vysotskin lauluja esittävät tuoreina, karheina tulkintoina maamme eturivin näyttelijät ja muusikot Syväkankaan koulun salissa sunnuntaina 24.9. klo 17.
Totuus ja valhe konsertissa esiintyvät Martti Suosalo laulu, Nora Raikamo laulu ja viulu, Jarkko Lahti laulu, Kiureli Sammallahti laulu ja harmonikka, Valtteri Bruun laulu ja kitara. Vysotskin lyriikka nousee esiin mm. Pirkko Saision osuvissa suomennoksissa.
Venäläinen lauluntekijä Vladimir Vysotski kritisoi sanoituksissaan 1960–70-lukujen Neuvostoliittoa niin taitavasti, ettei tullut pidätetyksi, vaikka laulujen sisällön koskettama kansa riensi hänen konsertteihinsa.
Vaikka Vysotskin lauluja ei Neuvostoliitossa julkaistu, ne levisivät yli rajojen laajalle länteen. 42-vuotiaana kuollut taiteilija olisi täyttänyt viime tammikuussa 85 vuotta. Vysotskin laulujen yhteiskuntakritiikissä Neuvostoliittoa kohtaan on helppo löytää yhtymäkohtia nykytilanteeseen Venäjällä.
Pääsylippu 25,- Ennakkoon Kemin taidemuseosta (korttimaksu), Marina Takalon katu 3, myynti myös ovelta ennen konserttia.
Konsertin tuottaa Kulttuuri- ja tiedesäätiö Kemi 2000.