Kemi-palkinto 2022 Olli Ahoselle

Palkinnon luovuttivat säätiön hallintoneuvoston puheenjohtaja Anne Puro (keskellä) ja Kemin hyvinvointilautakunnan varapuheenjohtaja Marja-Leena Laitinen.
Palkinnon luovuttivat säätiön hallintoneuvoston puheenjohtaja Anne Puro (keskellä) ja Kemin hyvinvointilautakunnan varapuheenjohtaja Marja-Leena Laitinen.

1.12.2022

Vuoden 2022 Kemi-palkinto on myönnetty yrittäjä Olli Ahoselle. Palkinto luovutettiin saajalleen Kulttuuri- ja tiedesäätiö Kemi 2000:n hallintoneuvoston syyskokouksessa keskiviikkona.

Kulttuuri- ja tiedesäätiön ja Kemin kaupungin yhteinen palkinto voidaan myöntää kemiläiselle yksityishenkilölle, yhdistykselle, yritykselle tai muulle yhteisölle, jonka katsotaan parantaneen kemiläisten elämänlaatua, palvelua ja myönteistä kaupunkikuvaa. Palkinto jaettiin nyt kahdeksannen kerran ja se on arvoltaan 1000 euroa.

Palkitsijoiden mukaan Olli Ahonen täyttää erinomaisesti palkinnon kriteerit. Jähdin ja Katarinan risteilyjen kautta Ahonen ja hänen yrityksensä ovat tuoneet Perämeren kansallispuiston, saariston: merellisen Kemin tutuksi paitsi matkailijoille myös tavallisille kemiläisille.

Yrityksen sisäsatamassa harjoittama ravintolatoiminta täydentää yrityksen palveluja ja ilmentää osaltaan Kemin merellistä imagoa. Merkittävää myös on, että koronapandemian matkailulle aiheuttamista ongelmista huolimatta Ahonen on pystynyt kehittämään yritystoimintaansa ja luonut näin uskoa alan tulevaisuuteen.

Säätiön hallintoneuvoston puheenjohtajaksi valittiin edelleen Anne Puro ja varapuheenjohtajaksi Hannu Pirkola. Uutena jäsenenä hallintoneuvostoon valittiin Sakari Laukkanen. Hallituksen tulivat valituiksi kaudelle 1923-25 Jukka Halttunen, Venla Kakko, Margit Kettunen, Markku Kokkola, Heikki Lääkkölä ja Kemin kaupungin nimeäminä edustajina Teija Jestilä ja Talvikki Kemppinen. Säätiön sihteerinä toimii Anja Holpainen.

Säätiön apurahat tulevat normaaliin tapaan haettaviksi maaliskuun aikana. Helmikuussa säätiö järjestää avoimien ovien päivän Kemin Digipoliksessa. Päivän aikana vierailla on mahdollisuus tustustua Digipoliksen auditoriossa olevaan taiteilija Annikki Riekon pysyvään taidenäyttelyyn ja saada informaatiota säätiön toiminnasta. Tilaisuudessa julkistetaan myös Annikki Riekko taidepalkinnon saaja. Palkinto jaetaan ensi vuonna toisen kerran, ja se on arvoltaan 3000 euroa.

Elokuun toisena viikonloppuna Kemissä pidetään Suomen Merimieskirkon kesäjuhla. Sen yhteydessä säätiö järjestää konsertin Kemin kirkossa. Konsertissa esiintyy lauluyhtye Vox Mirum.