Annikki Riekon teosten näyttely Digipoliksessa

Kuva juttuun taidekokoelma

20.9.2021

Yhdeksän taitelija Annikki Riekon posliinitaideteosta on löytänyt paikkansa Kemin Digipoliksen auditoriosta. Kulttuuri- ja tiedesäätiö Kemi 2000:n etsintä taitelijan pysyvän näyttelyn sijoituspaikaksi on päättynyt onnellisesti. Kiitos kuuluu Kemin Teollisuuskylä Oy:n toimitusjohtaja Tarja Heikoselle, joka avasi auditorion seinät Riekon näyttäville teoksille, joissa Lapin luonto on pääosassa.

–Lapin ainoassa teknologiakylässä haluamme tarjota kauniille taideteoksille näkyvän paikan. Arvostamme kemiläistä taiteilijaa ja hänen elämäntyötään.

–Tarjoamme taideteoksille pysyvämmän esittelytilan, kunnes mahdollisen Kulttuuritalon kohtalo ratkeaa. Teknologiakylän auditoriossa taideteokset ovat sekä paikallisten että kansallisten ja kansainvälisten vieraiden nähtävillä. Teokset sopivat erinomaisesti esille auditorioon, ja miellyttävät värit ovat sisustukseen sopivan maanläheisiä, Tarja Heikonen sanoo.

Taiteilija Annikki Riekko kuoli vuoden 2019 kesäkuussa. Taitelija ja hänen vuonna 2017 edesmennyt kumppaninsa kiinteistöneuvos Jorma Riekko testamenttasivat omaisuutensa Kulttuuri- ja tiedesäätiölle. Jorma Riekko kuului säätiön perustajiin ja oli sen kunniajäsen.

Testamentti sisältää muun muassa yli 60 taitelijan teosta, joista jälkisäädöksen mukaisesti osa asetetaan pysyvään näyttelyyn Kemiin.

–Olemme erittäin tyytyväisiä, että teoksille löytyi näin arvokas sijoituspaikka. Testamentin säätiölle asettama velvoite tulee hyvin täytetyksi, sanoo Kulttuuri- ja tiedesäätiö Kemi 2000 hallituksen puheenjohtaja Heikki Lääkkölä.

Taidekokoelman teokset